Analiza SEO

SEO Gratis –  Analiza SEO

Analiza SEO se face tinand cont in primul rand de concurenta pe care o are site-ul tau in rezultatele organice (in SERPs).

Pentru a face analiza ne vor trebui mai multe unelte printre care cele mai bune sunt:

Prima unealta este Seo Quake, un instrument util pentru a vedea Page Rank-ul siteurilor concurente si rangul Alexa al acestora.

Open Site Explorer este un instrument excelent pentru a verifica in amanunt optimizarea SEO off-page site-urilor concurente de pe SERPs. Vei avea nevoie de un cont pe care ti-l faci gratuit pentru a obtine o estimare exacta. Contul de utilizator ti-l vei face pe siteul de baza Moz .

rolex datejust 36mm 116234psj mens silver tone automatic zf factory

O alta unealta pentru stabilirea cuvintelor cheie atat pentru campania de seo off-page cat si pentru optimizarea on-page il gasesti pe Ubersuggest, ti-l recomand cu incredere

Unealta de baza se gaseste la adwords.google.com adica vei avea nevoie sa iti faci un cont de email la gmail. Linkul este o Unealta de cuvinte cheie.

Acum sa luam fiecare unealta in parte si sa o studiem in detaliu.

Unealta de la Seo Quake este o unealta preliminara prin care poti vedea PR-ul Google al fiecarui site aflat in primele zece de exemplu pe combinatiile de cuvinte cheie care te intereseaza. Poti vedea si numarul de pagini indexate de Google pentru fiecare site in parte. De asemenea tot cu ea poti sa vezi si pagerank-ul alexa. Atentie la acest pagerank daca este mai mic ca numar inseamna ca site-ul e mai puternic ca rang Alexa.

Cu open site explorer poti face o analiza completa a concurentei dupa ce ai dat in prealabil o cautare pe Google dupa cuvintele cheie care te intereseaza. Introduci linkul siteului tau sau linkul unui site concurent si vei vedea in ordinea asta:
1. Link-urile ce trimit catre site – Inbound Links;
2. Paginile cele mai importante ale site-ului in functie de rang-ul lor;
3. Domeniile care trimit link extern catre siteul concurent;
4. Ancorele linkurilor ce trimit catre site-ul tau in ordinea importantei lor;
5. In urmatorul tab poti sa compari pana la 5 siteuri in functie de autoritatea si numarul linkurilor lor.

Cu ubersuggest poti gasi derivatii ale combinatiei principale de cuvinte cheie care te intereseaza, de ex. site gratis, creare site gratis, site gratis online etc. Este o unealta excelenta atunci cand faci analiza seo si este si gratuita.

Apoi cu unealta pentru cuvinte cheie de la adwords poti sa vezi la combinatiile de cuvinte cheie care te intereseaza numarul de cautari lunare pe Google. Atentie la coloana competitie se refera la competitia cuvantului cheie pe rezultatele platite la adwords de pe motorul Google.

Dupa ce ai stabilit cuvintele cheie care te-ar interesa poti trece la urmatorul pas optimizarea on-page propriuzisa a siteului.