Upload Site pe Server

Creare Site Gratis – Urcarea fisierelor pe server

Asa cum spuneam anterior, iti recomand sa cumperi gazduire si domeniu de la un provider de hosting din Romania. Iti mai recomand insa ca gazduirea sa fie pe server de Linux pentru a putea avea interfata de cpanel disponibila.

1. Presupunand ca ai facut acest pas si ti s-au dat datele de logare ale siteului tau, va trebui sa te loghezi si sa urci fisierele pe server. Pentru aceasta vei tasta in browser-ul web adresa www.numelesiteuluitau.com/cpanel unde numelesiteuluitau.com este numele domeniului pe care tocmai l-ai achizitionat.

2. In urmatoarea fereastra va trebui sa introduci username-ul si parola pe care ti le-au furnizat cei de la hosting. Dupa ce te-ai logat vei intra in interfata cpanel.

3. Vei da click pe File Manager si vei bifa in aceasta fereastra optiunea Web Root (public_html/www) daca nu este deja bifata, si optiunea Show Hidden Files (dotfiles) apoi click pe Butonul Go

4. Odata intrat in interfata Cpanel vei avea la dispozitie meniul din imaginea alaturata, aici vei da click pe butonul Upload pentru a incepe urcarea fisierelor pe server

5. Urmatorul pas este urcarea efectiva a fisierelor pe serverul providerului. Dai click pe Browse sau Rasfoire, cauti folderul de pe hardiscul propriu unde se afla fisierele de urcat si incepi urcarea lor unul cate unu.

6. Folderul images va trebui sa-l creezi cand te vei intoarce in interfata cpanel File Manager dand click pe butonul New Folder. Apoi urmezi procedura anterioara pentru a uploada toate imaginile pe server.

7. Ca sa verifici ca totul e in regula dupa acest proces accesezi adresa www.numelesiteuluitau.com pentru a vedea site-ul pe care tocmai l-ai finalizat.