Optimizare Titluri si Descrieri de Pagina

SEO Gratis – Optimizare Titluri si Descrieri de Pagina

Optimizarea SEO pentru titluri adica pentru textul introdus in html in blocul <title></title> este a doua ca importanta dupa optimizarea intregului continut. Pentru a realiza optimizarea titlurilor trebuie deja sa fi ales combinatiile de cuvinte cheie pentru optimizarea on-page si off-page. In general motorul Google afiseaza primele 70 de caractere ale unui titlu de pagina sau site web ca si link catre acel site in SERPs.

O regula de baza e sa-ti pui in pagina index.html cuvintele cheie cele mai importante. De ex: Cuvinte cheie principale – Cuvinte cheie secundare | Numele Brandului

Optimizarea SEO a descrierilor adica textul introdus astfel:

<head>
<meta name="description" content="Acesta este un exemplu de descrieri meta">
</head>

Prin descrierile meta iti poti face reclama site-ului tau, scotand in evidenta avantajele ofertei pe care o prezinti. Descrierile ar trebui sa aibe o lungime optima de 150 – 160 caractere.

In momentul in care optimizezi titlurile si descrierile de pagina trebuie sa ai in vedere sa nu fie duplicate adica aceleasi descrieri si titluri pe mai multe pagini ale siteului, asta poate atrage penalizari din partea motorului de cautare Google.